DIN KURV

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

Miyagikyo Single Malt

645 kr.

Denne Miyagikyo Single Malt uden aldersangivelse blev udgivet i 2016 som et standard produkt, der viser den elegante stil af Miyagikyo malt, i en tid hvor mange japanske whiskyproducenter stoppede med at udgive whisky med aldersangivelser pga den høje efterspørgsel som ikke kunne imødekommes. Denne aftapning har esteraromaer genereret af omhyggeligt udvalgte gærstammer sammen med karakteristisk sherryfadspåvirkning.

Læs mere...

4 på lager

Levering 1-3 hverdage

Informationer

Producent : Miyagikyo
Land : Japan
Regioner :
Alder : n.a.
Alkohol : 45%
Fadtype :American oak & sherry casks
Røget :nej
Produkttype : Single Malt Whisky
Indhold : 700 ml
Packing :

Miyagikyo har, som kontrast til Yoichi, et større fokus på ikke-røget whisky, og stilen er lettere og mere ”Speyside-agtig”. Kedlerne er større og opvarmet med damp, og rørene fra kedlerne til kondensatoren går opad. Siden 2017 har Nikka også lavet vodka og gin på Coffey stills på Miyagikyo.

Miyagikyo Single Malt er en række single malt udtryk fra Miyagikyo Distillery. Nikkas grundlægger Masataka Taketsuru valgte en dal i Miyagi-præfekturet som stedet for sit andet destilleri og startede dets drift i 1969. Han havde til formål at skabe en fuldstændig kontrast mellem de to destillerier, Miyagikyo og Yoichi, med forskellige naturlige miljøer og produktionsmetoder. Miyagikyo-malte beskrives som elegante og frugtige. Lavet af let tørvet og ikke-tørvet maltet byg, whiskyer destilleret i pot stills opvarmet med indirekte damp udtrykker en karakteristisk frugtighed og delikat mundfornemmelse.

Denne version uden aldersangivelse blev udgivet i 2016 som et standard produkt, der viser den elegante stil af Miyagikyo malt, i en tid hvor mange japanske whiskyproducenter stoppede med at udgive whisky med aldersangivelser pga den høje efterspørgsel som ikke kunne imødekommes. Denne aftapning har esteraromaer genereret af omhyggeligt udvalgte gærstammer sammen med karakteristisk sherryfadspåvirkning.