DIN KURV

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

Beenleigh 2013 10 years

730 kr.

Beenleigh 2013 10 years er destilleret i en enkelt kolonne still og re-destilleret i kobber pot stills. Ex-Bourbon lagring i 10 år i Queensland, Australien.

Læs mere...

Dette produkt er i øjeblikket udsolgt.

Bare rolig! Indtast din e-mail, og vi giver dig besked, når den er på lager igen.

Levering 1-3 hverdage

Informationer

Producent : Beenleigh
Land : Australien
Alder : 10 år
Alkohol : 59%
Fadtype :ex-Bourbon
Produkttype : Rum
Indhold : 700 ml
Packing : boks

I 1865 købte en duo fra England ved navnene John Davy og Francis Gooding 300 acres jord foran Albert River, som de opkaldte  efter deres gamle Devonshire-gård, som blev kaldt Beenleigh. Oprindeligt havde de tænkt sig at dyrke bomuld på denne jord, men som skæbnen ville have det, dukkede et mere lukrativt alternativ op – sukkerrør.
Som legenden ville have det, kørte en mand ved navn James Stewart, kendt som ‘The Bosun’, en flydende sukkermølle ombord på S.S. Walrus langs Albert- og Logan-floderne. Han fandt hurtigt en produktiv anvendelse af den overskydende melasse, han producerede, hvilket gjorde Rom på lur. En dag i 1884 skyllede SS Walrus i land. Ingen var ombord – undtagen The Bosun’s Copper Pot still. Beenleigh Artisan Distillery blev født.

For enden af Distillery Road er der en gammel rød bygning, der i dele er det originale Beenleigh Distillery fra 1884. Det er hjemsted for ‘The Old Copper’. The Old Copper er en meget speciel Copper Pot Still, der har en karakteristisk form og stil kendt som en Vat Still. Det er den eneste af sin slags i Australien. Andre lignende internationale eksempler på dette udstyr omfatter Port Mourant Still-berømt for klassisk rom i Demerara-stil. En anden væsentlig forbindelse mellem Beenleigh Distillery og Demerara er, at deres tidligere Distillers engang arbejdede med lignende stillss langs Demerara-floden, Guyana i begyndelsen af 1900-tallet.